Президентът на Русия Владимир Путин предупреди днес, че бойците на Ислямска държава

...
Президентът на Русия Владимир Путин предупреди днес, че бойците на Ислямска държава
Коментари Харесай

Владимир Путин: Бойците на ИД, пленени от кюрди, може да избягат заради турската операция в Сирия

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди през днешния ден, че бойците на " Ислямска страна " (ИД), държани в плен от кюрдските сили в Североизточна Сирия, може да избягат вследствие на турската военна операция в района, съобщи Ройтерс, представена от novini.bg.

В изказване пред срещата на върха на Общността на самостоятелните страни (ОНД) в Ашхабад Путин сподели, че поради навлизането на турската войска в района кюрдите изоставят лагерите със арестуваните джихадисти, които просто могат да се разбягат ". " Не съм сигурен дали турската войска ще може - и какъв брой бързо - да вземе това под надзор ", сподели той. Путин добави, че по данни на съветското военно разузнаване става дума за стотици и хиляди бойци от ИД, което е действителна опасност освен за Сирия, само че и за Иран и други страни.

Руският държавен глава изрази също подозрение, че сирийската държавна войска ще съумее бързо да откри надзор върху центровете за задържане на джихадисти. Той прикани страните от Оперативно-наблюдателно дело да активизират разследващите си запаси за отразяване на тази опасност.

В речта си пред форума Владимир Путин се спря и на тематиката за ракетите за междинен и дребен обхват. По думите му Съединени американски щати предумишлено не дават отговор на предлагането на Русия такива ракети да не бъдат разполагани по света. А съдружниците на Съединени американски щати не могат и нищо да дават отговор без тях, тъй като по този въпрос техният суверенитет е мощно стеснен и те нямат лично мнение, добави съветският президент.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР